Пияница нападна полицейски патрул

В неделя полицията залови и трима пияни шофьори

Мъж, изпаднал в пезпомощно състояние след порядъчно количество изпит алкохол, е нападнал полицейски патрул в неделя. Инцидентът е станал в ранния следобед на ул.„Ген. Ст. Азамов”, а полицията се е явила на мястото, след подаден сигнал. Мъжът е лежал безпомощно на улицата, а при опит за контакт с него, същият се държал агресивно към органите на реда, държейки нож в ръка, отправял обиди и хвърлял по патрулния автомобил бутилка с алкохол. След задържане на лицето самоличността му е установена. Той е на 32 години, от Стара Загора. При направения му тест за употребата на алкохол уредът отчел 3,07 промила. По случая е образувано бързо производство.
Също в неделя, полицията е заловила трима водачи, шофирали след употреба на алкохол.
Бързо полицейско производство е образувано срещу двама 26-годишни мотоциклетисти, които след запой решили да се състезават по улиците на Старозагорските минерални бани. Единият е бил и неправоспособен водач. Тестът на младежите е отчел съответно 1,42 и 1,73 промила. И двамата са старозагорци. Шофирали са мотоциклети „Хонда ЦБР 1000” и „Хонда ЦБР 600". За щастие безразсъдните им действия не са завършили с фатален край.
С 2,25 промила е управлявал автомобила си 33-годишен старозагорец привечер в неделя по по ул.„Христо Ботев”. На кръстовището с бул. „П.Евтимий” той е спрян от органите на реда за проверка, която установява 2,25 промила. Мъжът е задържан за 24 часа във Второ РУП – Стара Загора. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.