Пускат 36 пустеещи лозя край Мечка на търг

36 пустеещи лозя край плевенското село ще бъдат обявени за продажба

Община Плевен смята да продаде 36 пустеещи лозя по предложение на кмета на село Мечка Пламен Петков. Предложението за продажбата влиза тази седмица на сесията на Общинския съвет.
Лозята са частна общинска собственост и се намират в района на селото. Лозовите масиви отдавна не се обработват, не са отдадени под наем и в момента пустеят, посочва в обосновката си кметът на Мечка. Лозята се намират в две местности край селото – „Горните лозя” и „Кованлъка”. Най-големият парцел е с размери 6,645 дка. и е с пазарна оценка от 2 690 лв., а най-малкият е близо половин декар и се котира е 170 лв. Пазарните оценки са изготвени от лицензиран експерт. Общата площ на 36-те земеделски имота е 37,534 декара, а земята там е от 3-та до 6-та категория.
Ако бъде прието предложението за продажба на лозовите масиви, то за всеки един от 36-те парцели ще бъде обявен публичен търг

36 пустеещи лозя има намерение да продаде Община Плевен. Предложението за продажбата им влиза тази седмица на сесията на Общинския съвет. То е внесено от кмета на село Мечка Пламен Петков.

Лозята са частна общинска собственост и се намират в землището на селото. Лозовите масиви отдавна не се обработват, не са отдадени под наем и в момента пустеят, посочва в предложението си кметът на Мечка. Лозята се намират в две местности край селото – „Горните лозя” и „Кованлъка”.

Най-големият парцел е с размери 6,645 дка. и е с пазарна оценка от 2 690 лв., а най-малкият е около половин декар и посочената пазарна оценка за него е 170 лв. Пазарните оценки са изготвени от лицензиран експерт – оценител. Общата площ на 36-те земеделски имота е 37,534 декара, земята там е от 3-та до 6-та категория.

Ако бъде прието предложението за продажба на лозовите масиви, то за всеки един от 36-те парцели ще бъде обявен публичен търг.

- See more at: http://pleven.topnovini.bg/node/529247#sthash.KNNmJoJ7.dpuf