Досъдебно производство срещу водача, причинил смъртта на спътниците си край Разград

Крими

27-07-2014, 11:32

Снимка:

архив

Автор:

Bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама младежи загинаха при сблъсък на кола в дърво

18-годишният младеж е задържан за 24 часа в полицията

Досъдебно производство по чл.343, ал.3, буква Б от Наказателния кодекс е образувано срещу 18-годишният младеж, причинил смъртта на двете момчета от село Езерче при тежка катастрофа край Разград.

Според НК деянието е извършено в пияно състояние, вследствие на което е причинена смърт на повече от едно лице и предивденото наказание е лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи  - лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
Пътнотранспортното произшествие стана вчера в около 04:45 часа по пътя Разград – Гецово. 18-годишен шофьор, управлявал „Фолксваген Голф” с несъобразена скорост, изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в крайпътно дърво вляво по посока на движението си. При сблъсъка на място починали возещият се на предната седалка 18-годишно момче и возещият се на задната седалка 22 -годишен мъж. Водачът е изпробван с дрегер, чиято индикация отчела 1,67 промила алкохол. Взета е и кръвна проба за изследване. Неправоспособният водач е задържан за 24 часа в Районно управление „Полиция”-Разград.