Дъщерята на Илия Павлов, Венцислава взе милионерски син (снимки)

Събитието се превърна в топ сватба на годината

Една от най-богатите български наследници - Венцислава Найденова, дъщеря на убития бос на “Мултигруп” Илия Павлов, взе милионерски син. Събитието се превърна в топ сватба на годината.

Венцислава се венча на 11 юли в средновековна вила в Тоскана за бизнесмена Тарек Микнас - наследник на една от най-богатите фамилии в Арабския свят.

32-годишната Венцислава е дъщеря на Илия Павлов от първата му съпруга - генералската дъщеря Антоанета Чергиланова.

Булката бе отведена до олтара от брат си Илия-Калоян - син на Павлов от брака му с Дарина Павлова, а шаферка бе сестра им Паола.

На събитието присъстваха майката на булката Тони Чергиланова и самата Дарина Павлова, която беше и основният организатор на събитието.

Младоженците венча Амал Аламудин - жената, която успя да укроти един от най-заклетите ергени на Холивуд Джордж Клуни, превръщайки се в негова годеница.

Венцислава и Тарек се запознават в Дубай, където Венци, както я наричат близките, заживява, след като завършва икономика в САЩ.

Сватбата преди 2 седмици се състоя във вилата “Манджакане”, която се намира на 12 км от Флоренция. В превод от италиански името означава “ям куче”. Малкият провинциален дворец съществува от XV век. Построен е от чичо на философа и политик Николо Макиавели, който е написал книгата си “Владетелят” там. В проектирането му е замесено друго историческо име – това на Микеланджело. Но причината младоженците да изберат мястото е друга. Двойката обожава винения туризъм, а вилата има чудесна изба. Освен това обожават Италия.

Роклята на булката е изящна. В горната си част е корсет с голи рамене, а полата й се разкроява до земята. Направена е от фина ръчно изработена дантела. Затова от момента, в който Венцислава я взема, до този, в който я облича, роклята непрекъснато е оставена да “диша”. Не в стаята на младоженката, а в тази на втората съпруга на покойния й баща. Там няма никакъв шанс мъжът й да я види, което се смята за лоша поличба.

Всъщност булката няма нужда от това суеверие, защото де факто тя вече е женена за любимия си. С Тарек сключват брак малко повече от месец по-рано в Лимасол, Кипър. На тържеството присъстват единствено най-близките на бъдещото тогава семейство – неговите и нейните родители. Събитието е толкова семпло, че булката дори не носи бяла сватбена одежда, а е облечена в ефирна копринена рокля в синьо-зелено. Причината вероятно е, че дълго преди това е решено, че голямото събитие ще бъде отпразнувано и с подобаващо тържество за приятелите на двойката в Тоскана.

На него са поканени гости от 34 страни от 3 континента. Само най-близките на семейството са настанени в “Манджакане”. Останалите гости са настанени в съседна вила и в хотел близо до Флоренция. Всеки от гостите получава програма за голямото събитие. В нея по часове са разграфени следващите 5 дни.

Тя е изготвена почти като сценарий специално от италианска сватбена агентка, която организира всичко.

Според програмата първата вечер е отделена за вечеря в тесен кръг със семейството на Тарек. То се занимава с рекламен бизнес, оценен за над 100 млн. долара. Основите му полага бащата на младоженеца Акрам Микнас още през 70-те години. Неговата сестра Бариа е майка на годеницата на Клуни – Амал, което я прави първа братовчедка на Тарек. Двамата са ужасно близки и често ходят заедно на екзотични пътешествия с половинките си. Затова и тя го венчае за Венцислава.

За следващия ден е организирана вечеря с всички гости и приятели, дошли за сватбата на младоженците. В третата вечер има коктейл, на който отново всички са поканени. Това е и денят на моминското и ергенското парти, които започват веднага след края на коктейла. На моминското присъстват всички жени независимо от възрастта им. Същото важи и за ергенското парти. Купоните продължават до изгрев слънце.

В четвъртия ден отново има коктейл, но този път е в един от най-големите хотели във Флоренция. През цялото време мултимедия прожектира снимки на Венцислава и Тарек от детството до сватбата им. Между другото в сценария на всяка една от вечерите е предвидена реч на близък до двойката. А всяка реч включва по няколко думи и за любимеца на младоженците френския булдог Бубу.

Четвъртата вечер приключва рано, защото на следващия ден е голямото събитие. За него е организиран транспорт за всички гости. Те пристигат в “Манджакане” около 18 ч местно време. Това е и денят, в който пристига Джордж Клуни. Преди самата церемония има аперитив в градината, като на фона звучи музика от оркестър.

След известно време гостите се подреждат на определените им места пред сватбената арка. Тя е украсена със зеленина, от която висят тежко лилави гроздове. Пространството пред нея пък е осеяно с хиляди бели листа от розови цветове.

Първи се появява Тарек. Застава от едната страна на арката, а зад него се подреждат брат му и най-близките му приятели. Скоро след него идва и Венцислава. Към младоженеца я води брат й Илия, а зад нея е сестра й Паола, която държи воала на булката. Церемонията е кратка. Двамата се вричат в любов един на друг. След края на клетвите им

Амал ги обявява за семейство и по традиция следва първата им целувка като семейство, макар че те вече са такова. Въпреки това всички гости ги поздравяват, след което сеотправят за освежителна напитка преди вечерята. През това време правят фотосесия на младоженците. След това фотографът прави снимки и на всички гости, които са около 150. В разгара на вечерята идва време за ритуала по хвърляне на букета на булката. Той е направен от бели и три различни нюанса на розовото рози. Улавя го сестра й. Младоженците разрязват тортата си и след като всички приключват с вечерята, се отправят към една от избите на вилата. Тя е украсена като дискотека, а отвън са подредени огромни възглавници. До всяка има наргиле. Пак отвън е подредена и пищна маса, отрупана с плодове и сладкиши.

На следващия ден всички гости си тръгват, като преди това получават подаръци от младоженците - една бутилка вино от избата на вилата и книжка. Една част в нея е за любовната им история, а друга - за тази на “Манджакане”.

Венцислава и Тарек пък се отправят на сватбено пътешествие в Бали. От него Тарек непрекъснато публикува снимки в профила си в инстаграм. Един от фотосите е от готварски курс, на който се записват на острова. Те често го правят, защото готвенето, вкусната храна и хубавото вино са нещата, които обожават и двамата.

Стела Атанасола за 7 г. губи баща, леля и племенник. Съдбата невинаги е била благосклонна към най-голямата щерка на Илия Павлов.

Когато е само на 21 г., момичето изгубва баща си, който е застрелян пред офиса на “Мултигруп” на бул. “Г. М. Димитров”. Убиецът така и не е разкрит, а Венцислава трябва още от студентските си години да започне да се доказва сама.

7 г. по-късно, през февруари 2010 г., в къщата им в Америка са застреляни лелята на Венци - Славка, която е сестра на баща й, и синът на Славка - Пол. За убийството от ревност е обвинена руската емигрантка Наталия Уилсън, която е осъдена на доживотен затвор.

Името на Венцислава Илиева Найденова може да се открие и на 33-а стр. в книгата за обучаващите се по магистърска програма от 2008 до 2010 г. в ESADE Business School.

За момичето, което тогава е на 25 г., се казва, че говори английски, български и испански и има бакалавърска степен по счетоводство от универститета "Джордж Вашингтон".

Преди да запише магистърската програма, Венци е работила 1 г. като финансов анализатор в американска фирма и още 3 в българска, показва академичната справка, съобщава още 24часа.

Венци купува къща във Флорида с майка си Тони

Венцислава и майка й Антоанета Чергиланова са станали собственички на малка къща в Орландо, щата Флорида, през 2012 г., съобщава “24 часа”, позовавайки се на американските регистри за недвижима собственост.

Малката къща на един етаж, общо около 105 кв.м, има 3 спални, 2 бани, построена е през 1994 г. Предполагаемата й стойност в момента е около 76 хил. долара. Венци обаче едва ли ще живее в нея. Най-вероятно къщата ще бъде ползвана предимно от майка й Тони, която обитава жилище в малкото градче Стърлинг в щата Вирджиния.

Хотели, земя и казина за над 122 млн. лв. остават за децата

Активи за 122 млн. лв. притежава офшорната компания “Пи Еф Ейч Си”, информира “24 часа”. Собственици на регистрираната в Лихтенщайн фирма са Дарина Павлова и трите й деца, включително и младоженката Венцислава - дъщерята на Илия Павлов от първия му брак.

След разпада на “Мултигруп” семейството на Илия Павлов поема туристическия бизнес на групировката, а съдружникът му Николай Вълканов - добивната промишленост. Семейната офшорка на Дарина и наследниците на Павлов участва в няколко дружества в България. Те са собственици на 10 хотела. 5 от тях са в комплекс Грандхотел “Варна” край морската столица. Останалите са “Интернационал” на Златни пясъци, “Парадайз бийч” в Св. Влас, “Рила” на Боровец, “Арбанаси” във Велико Търново и “България” на жълтите павета в София, който не работи. Освен това офшорката на Дарина и децата й е собственик на фирмата, която ще строи ваканционния комплекс “Перла” край Приморско. Там са предвидени търговска част, вилно селище, зона за забавления и малък бутиков хотел в обновената сграда на бившата правителствена резиденция до Ропотамо. Това е най-мащабният проект на компанията и първият туристически обект, който ще се реализира след смъртта на Илия Павлов.

Останалите хотели са придобити, докато е жив, чрез приватизация. Освен хотелите в наследство за децата на Дарина остава и казиното в хотел “Интернационал”, както и ски съоръженията на Боровец - собственост на “Бороспорт”. Регистърът на собствениците на офшорки все още не е факт, но от отбелязванията в Търговския регистър не се посочва дяловото разпределение в Пи Еф Ейч Си между Дарина Павлова, Венцислава Павлова Найденова, Илия-Калоян и Паола. Бизнесът на семейството се управлява от различни хора в България, но над 80% от печалбите в размер на десетки милиони годишно постъпват по сметка на офшорната семейна фирма.

 

 

Майката на булката Антоанета Чергиланова, Венцислава и Дарина Павлова

 

Братът на Венцислава Илия я води към сватбената арка. Зад тях е сестра им Паола, която държи воала на булката.

 

Гостите се подреждат за церемонията. Сред тях се вижда и Джордж Клуни (вдясно).

 

Така изглежда вилата “Манджакане”, в която младоженците сключиха брак.

 

Венцислава и баща й Илия Павлов позират за рубриката на “24 часа” “Кръвна връзка” през 2001г.

Венцислава и Тарек на готварски курс на сватбеното им пътешествие в Бали

 

Един богат и щастлив мъж на 40-ия си рожден ден - Илия Павлов с дъщерите си Венцислава (вдясно) и Паола (вляво)

 

Убитият бос на “Мултигруп” Илия Павлов

 

и сестра му Славка със сина си Пол, преди да бъдат застреляни

 

Представянето на Венцислава в бюлетин на магистърската програма

 

Венцислава и най-близките бодигардове на Илия Павлов на поклонение пред тленните му останки в църквата “Св. Неделя”

 

Къщата във Флорида, която Венцислава и майка й Антоанета Чергиланова са купили през 2012г.


ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ГАЛЕРИЯ ОТ ТОП СВАТБАТА НА ГОДИНАТА ТУК


 

Източник: 24 часа