Всеки един от кандидатите за лидер на БСП е отговорен за състоянието й

Не може да се очаква промяна, която ще пренареди радикално партията

Кандидатите за лидер на БСП не са нови лица. Кандидатите в по-голяма или по-малка степен са съпричастни към сегашното състояние на партията и носят отговорност за него. Това каза в интервю за Bulgariautre.bg политологът проф. Антоний Гълъбов. Освен всичко останало самата БСП в този си вид трудно може да продължи да съществува, посочи той.

Очевидно е, че не може да се очакват резки промени, не може да се очаква пълноценна промяна, още повече промяна, която радикално ще пренареди БСП. По-скоро ще имаме избор в подкрепа на статуквото в БСП и избор на апарата. И този апарат рано или късно ще трябва да приеме необходимостта от това БСП да е само една от левите политически формации, а не да има контрол върху цялото ляво политическо пространство, каза още политологът.

Попитан как ще се представи на предсрочните избори БСП, той отговори:
„До момента най-слабият резултат, който е отбелязвала БСП, е през 2009 година, когато успя да получи 42 депутатски места. Предполагам, че в резултат на множество усилия и при пълна мобилизация те може да се доближат до 50 мандата, но силно се съмнявам, че биха могли да постигнат нещо по-добро от това“.
 
Разговора с проф. Антоний Гълъбов четете в рубриката Интервю.