За утре се покрийте на морето - дъжд в Западна, слънце в Източна България

Максималните температури в неделя ще достигат 27-32°, за Черноморието - 28-30

Дъжд в Западна България и слънце в Източна, включително по Черноморието - такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) за утре, 27 юли.

Времето тази нощ ще бъде ясно и почти тихо. Въпреки това в сутрешните часове на неделя облачността над северозападните райони на страната ще се увеличи. След обяд над цяла Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. До вечерта ще превали на отделни места и в Централна България.

Времето ще бъде слънчево през целия ден над източните райони, като слънцето ще бъде придружено от слаб източен вятър. Над Черноморието ще бъде слънчево с бризов вятър, а максималните температури ще са между 28° и 30°C. Температурата на морската вода ще е 25-26°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра 20°, на 2000 метра – около 14°.

Максималните температури за страната ще са между 27° и 32°, в София - около 26°.