Новолуние в Лъв: Бъдете Себе си!

Новолунието настъпва на 27 юли в 01,42ч. В този момент можем да осъзнаем какво именно ни прави уникални и неповторими. Бъдете верни на своите принципи, своите цели и своите желания.

Новолунието в Лъв традиционно е момент, отбелязващ пика на лятото и активизиращ вътрешния огън във всеки от нас. Това е времето, в което можем и трябва да дадем воля на творческия си потенциал и жизнеутвърждаваща същност. Силното влияние на Юпитер върху Лъвските теми през тази година ще придаде допълнителен размах на пословичните щедрост и суета, характерни за този зодиакален знак. Новолунието съвпада и с началото на нов Слънчево-Юпитеров цикъл, което ще ни амбицира за  големи заявки и големи победи. Заявки, които не всеки ще осъществи, но всеки е длъжен пред себе си да заяви. Защото именно личното утвърждение и благородният блясък на човека, съзнаващ личната си власт като божествено създание, са най-важният принцип, който се проявява в зодиакалния знак Лъв. Човекът, който с Воля и Любов става творец и придобива власт над света около себе си, по подобие на своя Създател. Присъствието на Юпитер през тази година добавя към Волята и Любовта, Вярата и Добродетелта.

Използвайте това Новолуние и позитивната съзидателна енергия, която то излъчва, за да пробудите творческата си потенциал и да планирате накъде и как ще се движите оттук нататък. За тези, които имат лични планети в началото на огнените и въздушните знаци, настъпва време, богато на нови идеи и възможности, които ще внесат позитивна промяна в перспективите и целите. Съботната вечер и неделният ден не предоставят благоприятна среда за активен социален и светски живот, но пък носят идеални възможности за пасивен отдих и уединение. Използвайте ги, за да планирате бъдещето си. Визуализирайте всичко, което искате да постигнете през следващите дванайсет месеца. Не си поставяйте ограничения, бъдете щедри към себе си, за да бъде щедър и животът към вас. Ограниченията и без това ще се появят в материалната равнина, когато превърнем желанията си в цели и пристъпим към тяхното осъществяване. Сега е по-важно да ги посеем в астралния свят в целия им блясък и великолепие, при това - да излъчим най-вече емоцията, която тяхното осъществяване би породило в сърцето и душата ни.

Новолунието в Лъв позволява и дори изисква концентрация на енергия в личната себереализация. Сега можем да използваме великодушието на Слънцето и оптимизма на Юпитер, за да постигнем повече самоувереност, използвайки онези качества и ресурси, които формират нашата индивидуалност. В този момент можем да осъзнаем какво именно ни прави уникални и неповторими. Доверете се на себе си, на своята интуиция, на собствената си ценностна система и житейска философия. Бъдете верни на своите принципи, своите цели, своите нужди и своите желания. Не се сравнявайте с другите, сравнявайте се със себе си - с онова, което сте били преди и сега, и най-вече - което искате да бъдете.

Лидерството, творчеството и доверието ще бъдат основните добродетели, чието разгръщане ще среща подкрепата на съдбата през този месец. Опитайте се да разгледате всяка текуща житейска ситуация чрез тях. Вероятно ще успеете да откриете положителните перспективи и в най-тежките и проблематични ситуации. Честито! Вие сте интегрирали в себе си Слънчево-Юпитеровия  принцип да действаш нашироко и да гледаш надалече. Сега, въоръжени с него, ще можете да се справите с всичко, а, ако ли не, бързо ще успеете да откриете около себе си нещо, което цените и заради което си струва да се зарадвате. Опитайте се съзнателно да настроите възприятията си по този начин и скоро ще откриете, че нагласата да не зацикляте в неприятностите ви помага да видите изход и в най-безизходната ситуация.

Колкото до желанията - бъдете честни и любящи към себе си. Пожелайте си онова, което наистина искате, изхождайки от собствените си нужди и потребности, а не онова, което се очаква от вас. Не влизайте в роли, играйте себе си! Всеки от нас е родител, дете, служител или работодател, приятел, партньор, учител или ученик. Но най-вече и преди всичко - човек, отговорен пред Бог и пред Себе си, за своето себеосъществяване. Бъдете себе си! И помнете, че щастието идва при този, който вярва в него и е готов да го посрещне.