Плевен потъна в траур заради Цвети Таслакова

"Защо шофьорът-убиец е на свобода?!", питат се стотици плевенчани

Новината за смъртта на Цветелина Таслакова потопи Плевен в скръб. По-рано ви съобщихме, че момичето, което оцеля след зверската катастрофа край Луковит на 5 май, отнела живота на двама нейни приятели – Владислав Горанов и Николай Менков, не успя да се пребори за живота си. Близо три месеца тя водеше битка в болницата, но за съжаление изходът от нея се оказа фатален.

Групата във Фейсбук "Справедливост за Влади,Ники,Цвети и Иван" за кратко време се изпълни със стотици коментари, в които хората изказват съболезнованията си към близките на Цвети и в същото време задават елементарния въпрос: "Защо шофьорът-убиец е на свобода и ще има ли справедливост?".

Преди дни Хюриет Сюлейманов се изцепи в ефира на Нова телевизия, че карал без книжка от 17 години и всъщност не книжката карала автомобила, а човекът... Към момента извергът е с мярка "домашен арест", което е меко казано абсурдно.

"Имате ли идея за какъв разпад на държавноста става въпрос, за да си позволи този примитив подобно изказване! Той дори не разбира къде е проблема? А 17 години, никой ли не го е спирал, задържал, питал защо няма документ за правоспособност? Никой ли не го е наказвал за това? Само си представете дали това би било възможно в която и да е европейска държава, дори и съседна на нас! Представете си какво би му се случило в Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, да не говорим за Германия. Също така си помислете, какво би го спряло още сега да се качи в кола и да убие още някой, вас, които четете тези редове например! Не е виновен Хюриет, ние сме виновни, че позволяваме на подобни хора да правят каквото си искат безнаказано, вместо да ги държим където им е мястото!", изригна преди дни бащата на Цвети - Христо Таслаков.