Организации подкрепиха ВМРО за излизане от коалицията

СПС "Защита" и НСЗВ "За честта на пагона" се обърнаха към партията с официално изявление

Ръководствата на Съюза на патриотичните сили „Защита’’ и на Национално сдружение на запасното войнство „За честта на пагона’’, организации, които подкрепиха листата на кандидатите за депутати в ЕП, издигната от коалицията „ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден’’ приемат решението на ВМРО за излизане от коалицията като правилно и навременно.

Изборът на двама евродепутати е безспорен успех на коалицията, който е резултат от усилията на всички коалиционни членове, както и на организации, които подкрепиха листата.   

Изборите, които ще се проведат на 5 октомври т.г. за народни представители в 43 НС имат друг характер. От тях зависи в решителна степен запазването или промяната на 25 годишното престъпно политическо статукво. Това налага и изграждането на нова конфигурация на политическите сили в страната.

Двете организации – СПС „Защита’’ и НСЗВ „За честта на пагона’’ приветстват и всеотдайно ще подкрепят инициативата и усилията на ръководствата на ВМРО и НФСБ за обединяване на всички патриотични и      обществени организации за съвместно участие в предстоящите парламентарни избори. Такъв нов обединен патриотичен съюз, изграден върху ясни принципи, съгласувани цели, взаимно уважение и доверие между нейните участници има не само политическо бъдеще, но може да се утвърди като незаменим и дори решаващ фактор в политически живот на България.