ВМРО отрязали Бареков заради непоследователност в посланията му

Разводите и коалициите в политиката и последното разместване на политическата шахматна дъска коментира  в студиото на "Добро утро, България!" лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов.

Политическата формация се обединява с ВМРО в общ Патриотичен фронт. По-рано обаче Симеонов и съмишлениците му получили писмено запитване от лидера на "България без цензура" Николай Бареков за евентуално обединение на предсрочните избори. На 18 юли на разширено заседание в Карлово политическият съвет обсъдил предложението, но то било категорично отхвърлено.

Причината е, че Бареков има известна непоследователност в посланията си. "Не може да се говори в рамките на един ден в началото за монархия, след това за република, да се подкрепя единия ден БСП, другия ГЕРБ – някак си това не е в нашия характер. Ние сме последователна партия с принципи, с идейна платформа", допълни гостът.

На заседанието в Карлово обаче НФСБ решили да направят предложение на ВМРО.
Валери Симеонов заяви, че партията му държи на принципите и е готова на коалиция с всички, които поставят интересите на родината над своите собствени.

Симеонов каза още, че заради мащабни манипулации НФСБ не е влязъл в 42-ото Народно събрание. Но за предстоящите избори очаква сериозни резултати. Гарант за това е и присъствието на ВМРО.