Дано лидерът, който БСП изберат в неделя, идва и когато пада правителство

Борисов: Миков да разпореди и МВР да свалят загражденията още днес

Пожелавам на всички 17 кандидати успех. Надявам се лидерът, който си изберат в неделя, да идва не само когато правят правителство, но и когато пада правителство, за да поеме отговорност. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с предстоящия конгрес на БСП, на който ще бъде избран нов лидер на БСП. „Надявам се това да е човек, с когото да можем да седнем, да изпием кафе, чай или каквото искат и по важните въпроси да се разберем. Не може в момента от държавния бюджет да отидат над 5 милиарда в Националния осигурителен институт за пенсии и ние да се правим, че имаме пенсионни фондове”, посочи Борисов.

„Надявам се г-н Миков да разпореди и МВР да свалят загражденията още днес, защото това е толкова грозно за една европейска столица с толкова цветя, естакади, хубаво метро, паркове и градини, нови булеварди”, добави Бойко Борисов във връзка със загражденията около сградата на парламента.
„Интересува ме какво взеха като решение вчера на оперативното заседание на Министерски съвет”, каза Борисов. Той допълни, че в новия мандат ще прегласуват Закона за МВР.