Да похапнем за няколко хиляди!

Вижте най-скъпите храни в света

Голяма част от хората нямат нищо против да платят няколко хиляди долара за наистина добра пържола или омар. Всичко това е напълно нормално, стига да не ви се прииска да опитате някоя от най-скъпите храни в света. Единствения начин да успеете да консумирате някоя от тях е или на място, или да изпратите частен самолет да ви я достави.

Ето и изготвения от foodpanda списък на 10-те най-скъпи храни в света, а как бихте могли да се доберете до тях - оставяме на въображението ви.

10 . Гъби „Матаке" - 1000 $. Това са гъби, които могат да бъдат намерени в Азия и Северна Америка. Обикновено са скрити под паднали листа в гората и са изключително рядък вид.

9.  Поничка - 1000 $. Творение на главния готвач Франк Тиджейк, което включва крема сирене, годжи бери и малко количество бял трюфел.

8. Омлет - 1000 $. Толкова е лесно да се приготви омлет, нужни са ни само няколко яйца. В американския хотел „Паркът Меридиен", допълват омлета с месо от омар и 10 грама черен хайвер. През изминалата година е имало само 12 поръчки на този специалитет.

7.  Порция печено говеждо  - 2800 $. Говеждото месо е предпочитано поради високия си процент омега-3 и омега-6 мастни киселини. В Хиого, Япония, за да получите една пържола, ще трябва да се разделите с 2.800 $. На кравите в тази област се дава бира и са масажирани много внимателно по веднъж на ден.

6. Порция от четири пъдпъдъчи яйца, пълнени с черен хайвер и настърган бял трюфел - 3200 $. Това е един от любимите специалитети на Никол Шерцингер.

5. Пица Роял 007 - 4200 $ Пицата е създадена за почитателите на Джеймс Бонд и съдържа омари, мариновани в коняк, хайвер, доматен сос, прошуто, пушена сьомга, еленско месо и 24 - каратови люспи. Пицата не се доставя до домовете, въпреки че е имало много запитвания.

4. Десерт с черни дини и сладолед - 6100 $. Черните дини са изкуствено създаден сорт и се отглеждат само на остров Хокайдо в Япония. Тяхната твърдост и хрупкавост определят цената им.

3. Десерт с пъпеши и сладолед- 22 872 $. И в този десерт, както в предходния, не сладоледа прави цената толкова висока, а плодовете. Този сорт пъпеши се отглежда само за няколко души в света, които имат собствени ресторанти.

2. Предястие с хайвер „Алмас" - 25 000 $. Много рядък вид хайвер, който се обработва единствено и само в Иран. Този хайвер може да бъде намерен  в 5 ресторанта в света или в магазин Caviar House & Punier в Лондон, където се продава в кутийка от 24- каратово злато.

1. Паста с бял Трюфел „Алба" - 176 000 $. Този трюфел се култивира единствено в Италия и то изключително трудно. Пастата, поръсена с този вид бял трюфел, е била специално приготвена за инвеститор от Хонконг и неговата съпруга, в един от най-луксозните ресторанти в Дубай - „Нобу".

Това са само част от специалитетите, които може да опитате, ако имате възможност, стига да си ги поръчате на място. До момента няма компания, решила да поеме риска да инвестира в доставки по домовете на най-скъпите храни в света.