Бургаски ветеринари: Няма да работим на тези цени!

Мисия Бургас

23-07-2014, 12:37

Снимка:

©burgasnews

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ветеринари се вдигат на бунт

Ветеринарите на протест, оплакват се от натиск

БАБХ ще търси легитимни специалисти, които да заместят недоволните

Държавата ще търси легитимни ветеринари, които имат сключени договори с Българската агенция по безопасност на храните. Специалистите щели да заместят тези, които към момента отказват до сложат параф под новите, регламентиращи дейността им.

Това обясни пред протестиращи ветеринари в Бургас, директорът на местната агенция – д-р Петър Пачев. Днес десетки специалисти от областта излязоха на протест пред звеното на БАБХ. Според тях, цените, посочени в новите договoри са „унизителни”. Те отказват да ги подпишат, което пък ги лишава от лeгитимна дейност.

„Не сме съгласни с натиска, който ни се оказва от страна на БАБХ. Не може за вземането на една кръвна проба да се плащат по 4 лева през 2013 година и по един лева за настоящата. Принуждават ни да работим на безумно ниски цени”, заявиха браншовиците.

Те са на мнение, че липсата на комуникация между Българската агенция по безопасност на храните и Български ветеринарен съюз довела до проблемите. В крайна сметка протестът премина мирно и без провокации. Обвинения към директора на БАБХ – Бургас нямаше – нарежданията идвали от София.

Ако ветеринарите откажат да подпишат новите договoри, които определят по-ниска ставка за дейността им, ще загубят правото да използват държавните лечебници и единната система на Земеделското министерство. От бранша подготвят писмо до Европейската комисия.