С кой акъл в последния си ден Министерски съвет поема такъв ангажимент?

Служебното правителство ще бъдат само на вода, няма хляб – такива са дефицитите

Ако внесат актуализация на бюджета, такава, за каквато сме говорили - да признават дефицитите, неразплатените пари по еврофондовете, НЗОК, общините, енергетиката, БДЖ и куп други неща, това би било почтена позиция на това правителство в последния ден”. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпрос дали този парламент ще успее да приеме важни закони.

Вместо това разбираме ,че те се готвят да подписват за десетилетия енергийни проекти. Имам предвид това, което е заложено днес в дневния ред на Министерски съвет, включително и за „Уестинг хаус”. Просто аз не знам, с кой акъл в последния си ден, с последното си решение Министерски съвет поема такъв ангажимент”, каза още Борисов и допълни, че не може да приеме, че това е възможно. На въпроса дали очаква премиерът да даде финансов отчет за управлението на кабинета, за да е ясно какво ще завари следващото правителство, Борисов отговори, че не очаква такава отговорност от управляващата тройна коалиция – БСП, ДПС и „Атака”.

 

„Двата месеца на служебното правителство ще бъдат само на вода, то няма и хляб – такива са дефицитите, такова е състоянието. Опорните точки на БСП, виждате какви са – да успеят да се измъкнат с на хартия това, което уж имат в момента и след това да го размахват за стабилност”, заяви Борисов и допълни, че Мая Манолова е била права, като е казала, че оставката на Орешарски би успокоила ГЕРБ и те биха проявили здрав разум да влязат в пленарна зала и да гласуват важни закони, но такава до момента няма.