Погнаха тийнеджърите за голи селфита

Британската полиция погна голите селфита на тийнейджърите

Британската полиция погна голите селфита на тийнейджърите, предаде в.„Гардиън". Силите на реда предупредиха учениците, които споделят така наречените "sexts" с приятели по интернет или чрез мобилните телефони, че те могат да бъдат изправени пред прокуратурата.

Изпратеният документ е провокиран от последен случай, при който девойка изпратила голо селфи на приятеля си. Обаче след месеци те се разделили и в знак на отмъщение момчето започнало да изпраща голите снимки на бившето си гадже на всички свои познати.

Подчертавайки, че изображенията e почти невъзможно да се премахнат от интернет, след като те са качени, полицията смята, че онлайн репутация на отделния индивид се нуждае от защита, тъй като остава с тях до края на живота си.

По тази причина силите на реда са започнали кампания сред училищата в Нотигамшир за разясняване на опасността от подобни снимки в бъдеще да пречат при израстването в кариерата или да провокират проблеми и опит за изнудване от недоброжелатели.

"Sexts" са доброволно направени селфита в провокативни пози или леко облечени селфита, които се разменят между тийнейджъри.