ГЕРБ ще влезе в пленарна зала, когато предстои гласуване оставката на кабинета

Когато министър-председателят внесе актуализация в реалните параметри, включително на НЗОК, ще дебатираме

Когато министър-председателят внесе актуализация, включваща актуализация в реалните параметри, включително на НЗОК, имаме готовност да дебатираме и да я разглеждаме. Това каза на пресконференция народният представител от ПГ на ГЕРБ Лиляна Павлова. „Дотогава ще влезем само за оставка. ГЕРБ ще влезе в пленарна зала, когато предстои гласуване оставката на кабинета”, заяви Павлова.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова добави: „От вчера премиерът твърди, че няма нужда от актуализация. С тези несериозни хора в никакъв случай няма нужда да влизаме в дебат по какъвто и да е друг въпрос, освен оставката им”.

Тя подчерта, че дневният ред на Народното събрание се формира, като се разглеждат всички предложения, внесени днес до 18.00 часа. „Ние не знаем какви предложения има в дневния ред. Поехме неколкократно ангажименти, че ще подкрепим актуализация на бюджета за здраве в реалния размер. В момента се опитват да подхвърлят едни 200 милиона лева, които няма да стигнат доникъде с единствената цел когато си тръгнат утре или вдругиден, да им излязат разчетите как това псевдоекспертно правителство се е справяло със ситуацията във всеки сектор”, посочи Атанасова.