Забравете експериментите с тези хранителни режими!

Според учените синия цвят подтиска глада

Метална диета.
Това не е шега! Французинът Мишел Лотито се храни с метал от 1959г. Според докторите той е уникален, защото според тях е невъзможно стомаха да разложи метала и стъклото. Според Лотито той се чувствал зле когато е ял плодове, зеленчуци и месо и решил да предприеме радикалната стъпка. Според него всичките му проблеми изчезнали, когато започнал да се храни само с метал. Той изяжда по 700 грама метал и стъкло на ден. Това негово постижение е записано в рекордите на Гинес.
Памукова диета.
Това е една друга странна диета, която може да е опасна. През 80-те години на миналия век е било на мода някои жени да ядат памук, защото той няма никакви калории.
Цигарена диета.
Много от пушачите предпочитат да изпушат 1 цигара вместо да хапнат 1 сандвич, когато нямат време. Но това е изключително вреден навик. Все пак през 20-те години на миналия век в САЩ е било популярно храните да се заместват с цигари. Дори докторите са промотирали това, те са казвали на обществото, че твърде многото храна може да ги убие.
Спяща диета.
През 60-те години на 20-ти век в САЩ навлиза т.нар. спяща диета. Тя е промотирана от краля на рокендрола Елвис, който препоръчва на повечето хора да спят вместо да се хранят, защото според него когато хората спят нямат нужда от храна.
Визуална диета.
Според учените синия цвят подтиска глада, за това те препоръчват хората да носят постоянно сини очила, за да могат да не се чувстват гладни.