Кои са куклите и кукловодите във властта?

Рашидов е „направил комитет” от опарени вложители на КТБ, който има за цел да подаде колективен иск към БНБ

Видимо разстроен и „на ръба на нервен срив”, както той самият се определи, бившият културен министър Вежди Рашидов разкри пред bTV „екшън план” във връзка с блокираните му в Корпоративна търговска банка (КТБ) вложения – на стойност над 2 млн. лева. Депутатът от ГЕРБ съобщи, че е „направил комитет” от опарени вложители на КТБ, който има за цел да подаде колективен иск към БНБ.

„Нямате представа колко много хора ми се обаждат. В тази банка са парите на най-големите имена у нас - артисти, певци, общественици, лекари... Ще съдим държавата. Всички сме пред нервен срив – кой ще ми плати безсънните нощи, кой ще ми плати диабета и това, че ще мина на инсулин? Цацаров ли, Делян Пеевски ли, Доган ли?”, попита Рашидов, подчертавайки, че не са виновни хората, депозирали парите си в обявяваната за „най-сигурна и най-ликвидна” банка, а са виновни тези, които я ограбват и в частност „маминото детенце КОЙ”.

Ексминистърът на културата каза още, че следващата седмица заминава за Монако, където има среща с „един от най-големите международни адвокати и ще осъдим държавата в Страсбург”.

Рашидов посочи "индиректно" поименно някои от колегите си в областта на изкуството, чиито спестявания също са „замразени” в КТБ - Цветана Манева, Светлин Русев, Васил Найденов. Политикът от ГЕРБ допълни, че само за последния месец е спечелил над 100 000 лева – продал 20 акварела по 2000 лева, още 10 акварела по 5000 лева по време на изложба, както и 2 скулптури за по 40 000 лева. „Сега обаче се чудя дали да си ги нося в чужбина и дали мога да разчитам на моята родина”.