Уникален експеримент! "Без мобилни телефони" - в лявата част на тротоара

"С мобилни телефони – минете тук на собствен риск"

По пътищата има бързи и бавни ленти. А сега, поне за известно време, на тротоара има и лента за използващите мобилни телефони.

Лентата е създадена от екипа на телевизионно предаване по National Geographic. Предаването, което е вдъхновено от клипчета в YouTube, разглежда как хората внасят промени в поведението си, пише Business Insider.

От екипа на предаването изписали "Без мобилни телефони" в лявата част на тротоар в центъра на Вашингтон и "С мобилни телефони – минете тук на собствен риск " в дясната част.

Експериментът обаче изглежда не минал много добре. Много от хората, които използвали телефоните си, дори не забелязали маркировката. Единствените случаи, в които хората с мобилни телефони обръщали внимание на лентите било, за да ги снимат. Засега не е ясно колко дълго ще остане лентата за мобилни телефони. Хората зад този експеримент се надяват, че тя ще попречи поне на няколко души да изпаднат в неловка ситуация или да се наранят. Те също така предупреждават хората, които искат да пишат съобщения или да говорят, докато ходят, да не забравят да внимават къде вървят независимо дали за тях има отделна лента или не.