Славчев: Знам маниера на работа на Бареков, има заплаха за живота ми!

Делян Пеевски е силният човек в "България без цензура"

"Дал съм заверени показания какво съм видял на изборите. Те са заверени при нотариус и са изпратени в чужбина. Всичко, което видях по време на изборите, са неща, от които се възмущава цялата страна". Това заяви в ефира на бТВ лидерът на „Граждански контрол" Ангел Славчев, който вчера хвърли оставка като зам.-председател на „България без цензура" и обяви, че Делян Пеевски е силният човек в новата партия.

„Когато влезем в съдебната зала, да дойдат камери на всички телевизии, да сложат детектор на лъжата и да започнат да ни разпитват", закани се Славчев, който до преди 2 дни се показваше без притеснения до Николай Бареков.

"Аз бях човекът, който легитимира лицето Николай Бареков в публичното пространство след протестите, за което нося вина, защото той е изключителен манипулатор", добави Славев, известен и като "Ангел Че".

По думите му има опасност за живота му. „Знам маниера на работа на г-н Бареков, има случаи, когато изпраща здрави момчета да посъветват други момчета. Заплахите му са наставления и препоръки, а не директни заплахи". Бившият вече зам.-председател на ББЦ показа и SMS от евродепутата със съдържание: „Тъпо е да влизаш в авантюри = 0".

Секретарят на ББЦ Стефан Кенов се включи в предаването и обяви, че никога не се е виждал с Делян Пеевски, заедно с баща си Георги Кенов са били в НДСВ, като родителят сега е кмет на Сунгурларе от ДПС, но е избиран мажоритарно и не е следвал политиката на партийното ръководството.