Малайзийският Боинг бил застрахован

Малайзийският самолет, който катастрофира над Украйна в четвъртък вечерта и отне живота на 298 пътници на борда, е бил застрахован за 97,3 млн. долара, съобщава „Блумбърг“.

Междувременно стана ясно, че Малайзийските авиолинии са изпаднали в криза. 2014 г. ще бъде запомнена като най-мрачната в историята на компанията.

Само преди четири месеца полет MH370 с 239 души на борда просто изчезна без следа по пътя от Куала Лумпур до Пекин. Многобройни доказателства сочат натам, че някой на борда - може би дори един от пилотите, е отвлякъл летателния апарат. А сега отново трагедия и отново с многобройни жертви.

В петък цената на акциите на MAS падна с още 11%. Общо за тази година акциите на компанията изгубиха 35% от стойността си. 

Припомняме, че Съветът за сигурност на ООН в понеделник ще гласува резолюция, осъждаща падането на малайзийския пътнически самолет в Украйна и настоява отговорните да бъдат наказани, а въоръжените групировки да не компрометират мястото на катастрофата.

В очевиден опит за компромис с Москва, формулировката на осъждането е променена на характеризиране на инцидента като „падане“ на полета на „Малайзия еърлайнс“ с 298 души на борда, вместо „сваляне“, според окончателния проект на документа, получен от Reuters.