20-27 юли: Слънце-Юпитер: В извора на безграничните възможности

Хороскоп

20-07-2014, 21:52

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние - моделирайте желаната реалност

Новият Слънчево-Юпитеров цикъл започва на 24 юли. Новолуние на 26 юли

Основното астрологично събитие през настоящата седмица ще бъде съвпадът между Слънцето и Юпитер. Той се случва веднъж в годината и отбелязва началото на нов цикъл между двете небесни тела. Поради характера и принципите, които изразяват Юпитер и Слънцето, началото винаги е изпълнено с великодушие и оптимизъм. Така това обикновено е период, в който с лекота можем за получим и дадем внимание и поддръжка. А всички възможности, които срещаме, оценяваме като благоприятни и посрещаме с въодушевление.

Съвременната астрология описва този контакт като изключително обещаващ и благоприятен, осигуряващ закрила от страна на съдбата и възможност да видим позитиви и извлечем ползи дори в най-безнадеждната ситуация. При малко по-задълбочен поглед и анализ на това какво всъщност се случва на небето в този момент обаче, ще видим, че това твърдение макар и вярно описва твърде повърхностно значението на този обмен, а внимателните наблюдения потвърждават това. Да, наистина това е период, в който се зараждат нови идеи, появяват се нови възможности и се откриват нови перспективи, но те често са твърде неясни и с времето се оказват далеч от реалността. Едва когато Юпитер се появи на небосвода като утринна звезда, започваме да различаваме истина от неистина, желаното от възможното и редното от нередното. Дотогава едни търсят, а други гръмко обещават поддръжка и покровителство. Но с времето се оказва, че зад обещанията не стоят конкретни намерения, а и много често те далеч надхвърлят реалните възможности на тези, които са ги декларирали. Много често практическото проявление на този аспект е свързано с неуместна експанзия, липса на умереност, склонност към неразумни и погрешни действия и  решения, поради неправилна преценка и завишени очаквания, гръмки декларации и натрапчиво налагане на личните позиции и идеи.

Всяка планета, намираща се в съвпад със Слънцето, е невидима, а това означава, че временно нейните положителни  принципи  остават в най-добрия случай латентни, скрити, а често дори изкривени, за сметка на тъмните й страни и отрицателни качества. Юпитер е еманация на морал, добродетелност и духовност, дарява ни с познание, широки възгледи, благородство и щедрост, носител и страж на истината. Докато се намира в лъчите на Слънцето всички тези категории биват замъглени, а често и умишлено изкривени, понеже Слънцето е проява на егото и личния интерес. Често именно в периодите, в които Юпитер е невидим, ставаме свидетели на грубо потъпкване на морала и законността от публични фигури или напротив - на разпространение на лъжи и иницииране на грозни публични скандали, насочени към уронване на нечия репутация. Тук медиите, които се намират също под управлението на Юпитер, често се превръщат и в цел, и в средство за постигане на интереси.  Новините се превръщат в жълтини, а информацията - в предмет на търговия с влияние. Налице е явен стремеж за подчиняване на социалните интереси на личните амбиции и явна обезценка на истината, духовните и моралните принципи. Тъмната страна на Юпитер е отсъствието на всякакво чувство за мярка, морал и добродетелност, ненаситност, гордост, алчност и прекалена склонност към удовлетворяване на личните слабости, желания и потребности.

Важна задача за всички нас през тази седмица е да прегледаме и ревизираме вътрешните си духовни орентири, съвестта и вярата си. Вярата е онова, което превръща Юпитеровия оптимизъм в пътеводна светлина. Тя, заедно с морала и съвестта са онези оръжия на Юпитер, чрез които той упражнява функциите си на благодетел и покровител. Чрез тях успяваме да се справим с всяко предизвикателство, по начин, който ни кара да вярваме в чудеса и да се чувстваме галеници на съдбата. Наличието и поддържането им като вътрешно състояние ни помага да видим изход и в най-безизходните ситуации и винаги ни напомня, че има още една възможност или по-широка перспектива. Благодарение на тях привличаме към себе си и онези благоприятни възможности, които разчистват пътя за удовлетворяването на личните ни желания и потребности.

Така че не разчитайте на активния социален обмен и не бързайте да приемате за чиста монета всичко чуто през тази седмица - Истината съществува, но сега определено е заслепена. Идеите със сигурност си струват, но почакайте да видите налични ли са реалните условия за тяхното осъществяване. Не приемайте желаното за възможно! Едва през следващата седмица ще можем да разчитаме на това, че надеждите и усилията ни биха дали резултат благодарение на обновяващата енергия на Новолунието, което настъпва в събота. А дотогава позволете съвпадът Слънце-Юпитер да се случи във вас. Срещнете Себе си (Слънцето) със своя Гуру (Юпитер), с вътрешния си водач, който със сигурност има какво да ви каже и какво да ви даде. Намерете вътрешната светлина, своята истина, положете я в сърцето си и я съхранете там. Така всеки път, когато имате нужда от надежда, перспектива и подкрепа ще знаете откъде да ги почерпите. Създайте свой собствен извор на безгранични възможности и безкрайни перспективи. Когато човек има вяра - всичко е възможно, не защото някой му помага свише, а защото рано или късно пред него се откриват възможностите и начините,  реализиращи осъществяването.