Над 100 заралии се жалват от проститутки

Хората настояват за чиста и безопасна среда на живот

115 старозагорци, живеещи в близост до Станционната градина са изпратили жалба с подписка срещу системна проституция и замърсяване на междублокови пространства в района.

Хората съобщават, че в късните часове на нощта паркингът в междублоковото пространство се превръща в място за платени сексуални услуги . Става въпрос за живеещите на ул. „Захари Княжески“ в блокове с номера от 2 до 10 и на бул. „Славянски“ 41-43, „Хаджи Д. Асенов“ 2 и бул. „Методи Кусев“ 1, съобщава stzagora.net.
Според жалбоподателите, откакто тази пролет общината асфалтира паркинга, мястото се е превърнало в свърталище за платена любов. В жалбата си подписалите се 115 граждани на Стара Загора обясняват подробно случващото се и настояват компетентните органи в границите на предоставените им от закона правомощия да предприемат мерки за защита на правото им да живеят в чиста и безопасна среда, като се преустанови възможността за практикуване на най-древната професия.
Жалбата на потърпевшите е адресирана до кмета, председателя на общински съвет, директора на ОДМВР, до обществения посредник и с копие до ТВ „Стара Загора“.
Преди да се обърнат към кмета, хората периодично са звъняли на тел. 112 с точно описание на мястото и автомобилите, в които се извършват платени сексуслуги, но до този момент органите на реда винаги са идвали твърде късно или са правили обиколка с патрулния автомобил, без да осъществят проверка.
Жалбоподателите настояват да се постави и осветление, най-вече около трафопоста на EVN, който се оказва подходящо място, прикриващо извършителите на секс услуги.
Към жалбата си, жителите на горепосочените улици, са приложили и снимков материал.

Мястото от дълги години е известно сборище на жриците на любовта. Явно след ремонта на района, търпението на местните се е изчерпало и са решили по законен път да разрешат проблема си.