Синоптиците вещаят лято за утре

Максималните температури достигат до 35 градуса в страната и 30 - в София

Максимални температури между 30 и 35 градуса по Целзий в страната вещаят метеоролозите за утрешното начало на седмицата - 20 юли. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Слънчево и топлоще бъде още в столицата и по Черноморието. Максималната температура за столицата е 30°, а тези по морето - 29° – 31°.

Морското вълнение ще е 1 – 2 бала, а температурата на морската вода ще се задържи в интервала 24° – 26°.

Утрешният ден ще е подходящ и за разходка в планината. Там ще е слънчево - на места облачно в следобедните часове, но без валежи. По високите и открити части ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 22°-23°, на 2000 метра – около 16°.

Във вторник над Западна България, а в сряда и над Централна ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи с гръмотевични бури, възможни са и градушки. Вятърът ще е слаб до умерен, предимно от изток-североизток. Повече слънце ще има в източните райони.

Температурите ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°. В четвъртък облачността ще е по-често значителна, с краткотрайни валежи, отново на повече места в Западна и Централна България.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.