Салма Хайек си тръгва с българско куче

„С Очо кучетата ще ми станат 10. И това са все такива, които са били изхвърлени на улицата."

Холивудската актриса Салма Хайек ще си тръгне от страната ни с куче. Тя осиновила животинката от приют и я кръстила Очо. Следващата седмица Салма завършва работата си по филма „Септември в Шираз", заради който бе у нас. Тя ще заведе кучето при останалите близо 50 животни, които отглежда в ранчото си в Америка. Там освен кучета има тигри, кокошки, кози, костенурки, зайци.

"За повечето от животинките ми казваха: „Вземи ги, че ще умрат". Да, но никой не умира. Имам два коня, които са на 30 г. и се чувстват щастливо. Отглеждам всякакви животни", поясни 47-годишната красавица в предаването „Тази събота" по bTV.

Актрисата от „Десперадо" казва, че е очарована не само от топлотата на българите, но и от странните суеверия, които е чувала от хората тук. „Не прави това, тръгни с левия крак, не с десния, сложи червен конец". Салма открито споделя, че си позволява да говори за странните вярвания само у нас, защото в Америка тези неща не биха се разбрали. Тя е мексиканка, а в родината й, както у нас, на суеверията хората обръщат внимание.

Звездата откровено призна, че от години не е имала свободно време. Позволява си да изпусне парата единствено като решава судоку за напреднали. Подреждала най-сложните схеми за 4 минути.