Нови жертви в Ивицата Газа, масови протести в Лондон и Париж

От 8 юли досега при израелската операция са убити най-малко 300 палестинци

Нови жертви взе израелската операция в Ивицата Газа, информира Нова ТВ. Въздушни удари и обстрел със снаряди от армията са взели най-малко 20 жертви в гъсто населен район на град Газа.

Тел Авив обяви, че засилва сухопътната си офанзива, в която  загинаха вече над 350 души. Междувременно, още двама израелски военни загинаха в рамките на операцията, с което броят на жертвите от Израел става седем.

Междувременно вчера в Лондон хиляди недоволни излязоха на протест, организиран от "Кампания за палестинска солидарност" - активистко движение във Великобритания, предаде BBC. 15 000 души обявиха предварително, че ще се включат в демонстрациите, след като властите в Газа обявиха, че от 8 юли досега са били убити повече от 300 палестинци и петима жители на Израел.

Шествието стигна до израелското посолство в английската столица, където хората се обявиха за прекратяване на окупацията и справедливост в Палестина.

Масови протести се проведоха и в Париж, където се стигна и до сблъсъци с полицията. Демонстрантите носеха по улиците огромно палестинско знаме, скандирайки "Всички сме палестинци" и "Израел - убиец". За да потушат протеста, службите на реда си послужиха с голямо количество сълзотворен газ.