Носителят на "Оскар" "Великата красота" и българският "Вила Роза" тази нощ на кино

Филмовите нощи продължават

От 21.10 часа в неделната вечер можете да гледате носителя на множество награди, включително „Оскар“ и „Златен глобус“ - ВЕЛИКАТА КРАСОТА на режисьора Паоло Сорентино.

Журналистът Джеп Гамбардела, автор на един-единствен роман, крал на модните соарета, язвителен и ироничен коментатор и неуморен Казанова, празнува 65-ия си рожден ден. Застаряващият плейбой, чийто дом е с изглед към Колизеума, изглежда, е един от малкото хора, които знаят тайните на Рим. Камерата на режисьора се носи из нощния Рим и след като партитата и разговорите приключват, се спира на вечната красота на паметниците и статуите, които без думи напомнят за едно много различно минало. “Великата красота” е обвинение към човека и обществото, които са загубили пътя си.

Късната прожекция от 23.30 часа е на българското заглавие ВИЛА РОЗА. 

Филмът с участито на Елена Петрова и Каин Врачански разказва за млада семейна двойка, която пристига на почивка във „Вила Роза“. Там ги посрещат хижаря Георги и неговата добра приятелка Дора. По-късно към групата се присъединява и Стивън Корт – стар сподвижник на Георги. Присъствието на Васил отключва „ураган“ от необясними събития, които поставят пред изпитание здравият разум на всички. Всеки е изправен пред лицето на ужаса от собствените си страхове, а невидимата сила, която иска да ги контролира дебне в тъмното и тихо почуква на входната врата към съзнанията им.

На 22 юли /вторник/ в рубриката „Пожелахте да гледате“ ще бъдат показани – най-гледания филм на Филмовите нощи - ЖИВИ ЛЕГЕНДИ и разказа за вечния град Рим на уникалния Уди Алън - НА РИМ С ЛЮБОВ.

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБИ НА БИЛЕТИ на BOXOFFICE.BG в категорията кино.