Поройни дъждове по морето

Наводнени улици, паднали дървета, спрени влакове ....

Поройни дъждове се изсипаха по Черноморието. Спрени са влакове, наводнени са улици, подлези и мазета на сгради, има паднали дървета, предизвикани са задръствания на места във Варна и Бургас.

Валежите във Варна започнаха следобеда и продължиха повече от час и половина в някои райони. Доста голямо количество дъжд падна над целия град. От НИМХ-Варна съобщиха, че са паднали 16 литра на кв./м, като това е според измерванията на тяхната станция, която се намира в Морската градина. Иначе количествата над останалата част на града са по-големи. За сравнение, средната месечна норма за юли е 44 литра на кв./м. Няма данни за пострадали хора.

Има закъсали автомобили на градския транспорт. Получени са сигнали за паднало дърво и наводнени мазета на блокове, съобщава Дарик.

Временно е преустановено движението на влаковете на жп гара-Варна, тъй като водата е заляла релсите.

Обилно количество дъжд падна и във варненския квартал „Аспарухово", където точно преди месец загинаха 13 души вследствие на наводненията. Дъждът е образувал по улиците на квартала реки, но обстановката е доста по-спокойна в сравнение с предишния месец.

Проливен дъжд валя повече от 2 часа и над Бургас, като най-тежко е положението в центъра на града. Паднали са няколко дървета, жертви и пострадали няма.

Районът на жп гарата в Бургас е наводнен, както и някои от по-ниските улици в града.

До Морската градина е паднало дърво, което е блокирало автомобил, но пътниците са невредими.

Работи се по отводняването, няма сигнали за бедстващи хора или прекъснато електричество. Има образувани реки по много улици, наводнени са подлези и магазини.

 

Повече за обстановката в морските градове четете на: varnautre.bg и burgasutre.bg