Общински съветници даряват заплатите си

Внесоха докладна записка с искане за намаляване на заплатите на кмета и общинските съветници

„Работата на кмета е неефективна и същевременно не е морално управляващият екип в община и общинските съветници да си увеличават косвено чрез вдигане на възнаграждението на кмета и своите заплати, а работещите в общината да са едни от най-ниско платените общински служители в страната.

Това е нашето основание за внесената докладна записка с искане за намаляване на заплатите на кмета и общинските съветници’’ заяви за Радио „Фокус”-Шумен областният координатор на ГЕРБ-Шумен проф. Добрин Добрев. Той каза още, че не знае как ще гласуват останалите съветници, но ще направят всичко възможно, за да убедят колегите си. „Ние сме противници на вдигането на заплатите, на когото и да било. Той припомни, че тяхната група бе против общинските съветници да получават парично възнаграждение, но опонентите им излязоха с друго решение. Всеки месец общинските съветници от ПП ГЕРБ превеждат заплатите си в дарителски фонд.

Той подпомага хора с увреждания, студенти, болни хора, читалища, обществени организации с идеална цел, строеж на църкви и други. Ръководният орган на фондацията решава за какво да се използват парите, в зависимост от молбите, които постъпват, уточни проф. Добрев. Докладната записка за намаляване на заплатите на кмета на община Шумен и общинските съветници, ще бъде гласувана на следващото заседание на местния парламент.