Днес отново дъжд и гръмотевици

Преди обяд в събота, главно над Южна България, ще има и слънчеви часове

През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. На места ще има обилни валежи с гръмотевици.

Преди обяд в събота, главно над Южна България, ще има и слънчеви часове. След пладне и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури, в повечето места, ще са между 24° и 29°, прогнозират от НИМХ при БАН.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще остане близко до средното за месеца.

Над планините ще преобладава облачно, по високите върхове и мъгливо време. Ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Преди обяд над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след обяд и преди полунощ облачността ще се увеличи и ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 25° до 27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.