19-20 юли: С копнеж за покой и надеждност

Хороскоп

18-07-2014, 19:00

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

14-20 юли: Потенциали и възможности

Слънце в Рак, Луна в Телец. Астрологична картина на уикенда

През уикенда Луната ще навлезе в последна четвърт, което естествено ще промени нагласите, емоционалното, та дори и физическото ни състояние. Всяка фаза на Луната е критична точка на преминаване от активно в пасивно състояние и обратно, която изисква приспособяване и често поражда вътрешно, а и външно напрежение.

Допълнителни условия за напрежение през почивните дни ще създава и точната вече квадратура между Слънцето и Марс. Дано не сте планирали пътувания, защото те ще протичат в условия на стрес, с предпоставки за аварии и катастрофи. Ако не можете да промените плановете си, проверете много добре изправността на автомобила и шофирайте изключително внимателно. Бъдете изрядни и в документацията, както и в спазването на правилата и ограниченията на движение - контролните органи ще бъдат безкомпромисни.

Ще се наложи също да положим съзнателни усилия, за да запазим мира и хармонията около себе си. Проявите на упорство или консерватизъм ще срещат неодобрение и отрицание и ще създават предпоставки за конфликти, затова следва да бъдем по-отстъпчиви и най-вече лоялни към хората в близкото ни обкръжение. Най-вече членовете на семейството и тези, с които ни свързват партньорски връзки и тясно сътрудничество. Постарайте се също да бъдете честни - както към себе си, така и към околните. Поради изострената интуиция и подчертаната способност за интуитивен усет и разбиране към чувствата и мислите на другите, ще ни бъде и трудно, почти невъзможно да прикриваме или изопачаваме истината. А всяка лъжа сега може да има дългосрочни последствия.

Всъщност, всички ще търсим покой, тишина и надеждност, а липсата им ще поражда нарастващо негодувание. Ще има житейски ситуации, изискващи незабавни реакции и решения. Ще има и излишна разточителност по отношение както на личните финанси, така и на личните възможности. Реална нужда да прибързваме или да надскачаме себе си обаче на практика липсва, затова преди да предприемете каквото и да било, се уверете, че  мотивите ви не са подчинени само и единствено на първичните импулси.

Въпреки натрапчивата нужда от действие, фантазиите и мечтите също ще заемат значително място и време в ежедневието ни. От тях можем да извлечем и полза, в случай че ги използваме за създаване и поддържане на съкровена близост с близките си. Ще разполагаме с вътрешно интуитивно разбиране за техните нужди и желания, а това може много да ни помогне, в случай че искаме да им засвидетелстваме любов и подкрепа. И тук обаче следва съзнателно да поддържаме в себе си желанието за взаимодействие, тъй като склонността към усамотение и потапяне в собствените фантазии може да попречи на адекватните реакции към общите проблеми и предизвикателства или отправен към нас зов за внимание и взаимност.

Здраве, хранене и красота
Последната четвърт на Луната отбелязва началото на период на спад в жизнената енергия и потенциал. Организмът преминава в седативно състояние, а органите и системите на човешкото тяло се нуждаят от почивка. От нас се изисква да им съдействаме и да не нарушаваме естествените процеси. На първо място изключете всяка груба и трудно смилаема храна от менюто си. Започва период, в който диетите са най-ефективни, но Луната в Телец не обича да гладува и ще ни санкционира за проявеното неуважение към нуждите й, с лошо настроение и депресия. Хапвайте по малко, но честичко, като отдадете предпочитанията си на пресни зеленчуци, млечни и морски продукти.

Събота е забележителен ден за посещение в салон за красота - възползвайте се пълноценно от него.