Провал на общинската сесия в Родопи

Няма редовно заседание от началото на месец май

За провал на извънредна сесия, свикана по искане на група общински съветници от ГЕРБ, Земеделци, Движение за Социален Хуманизъм и Атака, пише в писмо до медиите община Родопи.

Повод за свикване на извънредната сесия е липсата на редовна такава от началото на месец май 2014г., задължение за което е на Председателя  на ОбС Георги Цанков.  На сесията трябваше неотложно да се гласуват точки, за които са изтекли законовите срокове. Новото мнозинство ФОРОР, БСП, ДПС, Новото Време и изключения от ГЕРБ съветник Кулин, в нарушение на ЗМСМА и правилника за работа на ОбС, отмениха част от предложения дневен ред и утвърдиха още 35 нови точки, абсолютно незаконосъобразни решения. Пример, за това е решението да отпадне разглеждане на първа точка за ремонт на  „Влахова къща“ с. Брестовица- музей на виното, входирана от кмета на Община Родопи на 19.05.2014г., с което  се изпускат сроковете за изпълнение на одобрен проект на стойност 340 хил. лв.  Заменена е с предложение Общината да финансира  СО „Спектър“ ЕАД,  представлявано от изпълнителен директор  и бивш зам. кмет от БСП Георги Гачев, със сумата от 400 хил. лв. 

Отпаднаха и ПУП- ове, входирани в ОбС през месец Април и Май 2014г. Поради тази причина, групата общински съветници внесли предложението за свикване на днешната сесия, напуснаха заседанието.

Припомняме, че Върховният административен съд излезе с решение за отстраняването на Георги Цанков като общински съветник, заради неявяване на голям брой заседания.