Фондация "Светът на Мария" отпразнува своя първи рожден ден

Ето какво споделят от фондацията по повод празника:

"Днес отпразнувахме своя първи рожден ден. За нас това беше ден, изпълнен с много очаквания, трепетни вълнения и приятни изненади. Радваме се, че можахме да посрещнем над 200 гости – наши приятели, партньори, доброволци, семействата на нашите клиенти и медии.

Горди сме, че точно днес сбъднахме една наша голяма мечта – отворихме Защитеното кафене, в което ще предлагаме домашно приготвени храни и напитки, сервирани от клиентите ни с интелектуални затруднения. Днес те за първи път откриха очарованието от това ново за тях занимание – посрещнаха с усмивка първите гости, сервираха им кафе и домашно приготвена оранжада и ги поканиха да се включат в ателиетата за изработване на хартиени цветя и ароматни глицеринови сапуни.

На станалия вече традиционен ден на отворени врати успяхме да покажем пред гостите и приятелите си постиженията ни за първата година от нашата работа."

Първото в България защитено кафене за хора с интелектуални затруднения отвори врати на 16 юли. То носи името "Защитено кафене" и е част от специален Дневен център.
Кафенето се намира на улица "Рикардо Вакарини" №8 в столичния квартал "Гоце Делчев".