Малайзийските власти не потвърждават, че Боинг 777 е бил свален

Министърът на транспорта съобщи, че все още се правят проверки и анализи

Малайзийското министерство на отбраната съобщи, че към настоящия момент няма потвърждение, че "Боинг 777 на Малайзийските авиолинии е бил свален".
Това заяви малайзийският министър на отбраната Хишамудин Хусейн и добави, че властите все още проверяват постъпващата информация. По-рано днес малайзийският премиер Наджиб Тунразак заяви, че е шокиран от съобщенията за инцидента с малайзийския самолет и е наредил спешна проверка на тази информация.
Министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай и неговото министерство също правят проверка и анализ на всички постъпващи съобщения.
Украинският президент Петро Порошенко съобщи от своя страна, че самолетът, който се разби в Източна Украйна, може да е бил свален.

"Не изключваме самолетът да е бил свален и потвърждаваме, че украинските въоръжени сили не стрелят срещу мишени в небето", каза украинският президент в комюнике, публикувано на сайта му.
Порошенко изрази "най-дълбоко и искрено съчувствие на семействата и любимите хора на загиналите" и обеща, че отговорните за трагедията ще бъдат изправени пред съда. Лидери на опълченците заявиха пред руските агенции, че не са отговорни за сваляне на самолета и обещаха да позволят достъп на "международни експерти" до мястото на катастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.