Акция на магистралата! Спипаха 20 тона спирт в ТИР с вата

Крими

17-07-2014, 14:01

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шофьорът е задържан, стоката - иззета

20 тона спирт са конфискувани при специализирана операция в Пловдив, съобщиха от полицията. Акцизната стока е превозвана в товарен автомобил, скрита зад "тапа" от обявения в документите товар. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

Специализираната операция е проведена вчера от служители на Главна дирекция "Криминална полиция" и колегите им от отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР – Пловдив, съвместно с инспектори от Териториално митническо управление – Пловдив. В района на 133-ти километър на магистрала "Тракия" за проверка е спрян ТИР, който според документите 18 тона стъклена вата от бургаска фирма към Гърция.

При огледа обаче е установено, че зад "тапа" от обявения товар са скрити 20 контейнера със спирт, неописан в документите. Общото количество на откритата акцизна стока е 20 тона на стойност 220 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив. Шофиралият камиона Р.Д. /47 г./ от София е задържан за срок до 24 часа. Товарният автомобил и стоката са иззети с протокол от Митница Пловдив.