БСП обмисля да внесе вот на недоверие за цялостна политика на правителството?

Комично – мандатоносителят бламира собствения си кабинет!

Ако следващата седмица мандатоносителят внесе вот на недоверие към собственото си правителство, това вече ще бъде върхът и ще остави трайна следа в световната история, не само в националната. Това каза за Агенция „Фокус” народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

 

Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства. Ще бъде некоректно с оглед постигнатото съгласие за провеждане на избори есента. Това заяви по-рано днес председателят на Народното събрание Михаил Миков пред журналисти в парламента по отношение на това, дали може да се отложи във времето оставката на правителството.
„Ние, от социалистическата партия, сме приели това и ще го отстояваме с всички възможни средства. Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства, има такива. Смятам, че всичко ще се развие както е обещано на гражданите”, допълни той.


„Възможностите за оставка са горе-долу две. Едната е подаване на оставка и гласуване в парламента, а другата е вот на недоверие. Ако сега от БСП обмислят да внесат вот на недоверие, да речем за цялостна политика на правителството, това ще бъде наистина поредната точка от серията комични случки и действия в последните седмици от това управление и на правителството, и на 42-то Народно събрание”, посочи Атанасова.

„Само миналата седмица правителството се разграничи от своя министър на здравеопазването, като пусна съобщение до медиите, че Таня Андреева симулира дейност пред обществото. Вчера и днес станахме свидетели на нещо също толкова комично – мандатоносителят бламира собственото си правителство, като отхвърля предложението за актуализация на държавния бюджет”, допълни Десислава Атанасова.