Щом в Белгия може, значи и при нас трябва

Общество

17-07-2014, 13:54

Снимка:

оnetouchmedia.in

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Белгийски кмет изгони цигани със силна музика

Кметът на белгийски град  изгони цигани със силна музика. Кметът се разгневил за това, че те поставили 30 вместо 14 каравани на място, което е индустриален район, а след това отказали да си тръгнат. Градоначалникът мотивира действията си с това, че музиката е културен и цивилизован начин да бъде казано на групата.
Циганите пристигнали в неделя в град Ланден, на около 50 километра източно от Брюксел. Те се договорили със собственика на земята да паркират 14 каравани до вторник. След като групата отказала да си тръгне, кметът на града се разгневил и предприел драстични мерки.

Той наел DJ, който със силна музика да ги принуди да си заминат. Така в 9.00 часа сутринта от огромните колони започва да звучи "Султани на суинга" на „Дайър Стрейтс”.
Силата на звука от тонколоните е 95 децибела - еквивалентът на шума е от багер с пневматичен чук, слушан от разстояние 15 метра. След като музиката свирила до обяд, ромите се договорили с полицията да си тръгнат. Лидерът на общността обаче никак не бил доволен.

Действията на кмета на град Ланден предизвикаха остра реакция в социалните мрежи. Дори членове на неговата социалистическа партия коментираха, че случилото се не е приятно.