Реформаторите с мерак за поне двама депутати от Варна

Мисия Варна

17-07-2014, 12:47

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

От Блока искат Министерства на Североизточния и Северозападния район

Поне двама депутати от Варна иска Реформаторския блок. "За нас Варна е един от най-важните многомандатни райони и ще направим всичко възможно на предстоящите парламентарни избори да имаме поне двама народни представители", заяви зам.-председателят на движение "България на гражданите" и организационен секретар на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. По думите му към Блока има огромен интерес от страна на младите и предприемачите и това ще си проличи на идните избори. 

"За водач на листата ще бъде избран, уверявам ви, човек достоен за уважението на варненци", уточни Зеленогорски и допълни, че името ще стане ясно съвсем скоро. 

Реформаторският блок обмисля индивидуално членство. "Има хора, които искат да бъдат членове, но не през някоя от петте партии в блока, а директно в него", обясни секретарят. Водят се разговори и за разширяване на блока с влизането на още партии и неправителствени организации в него. 

За реформаторите магистрала "Хемус" ще бъде изключителен приоритет, обявиха още от Блока. Те искат възстановяването на Северна България, за да се сближи стандарта на живот в страната. "Искаме да се създадат специални министерства на Северозападна и Североизточна България", съобщи Зеленогорски. 

"Пренебрегването на северните райони в страната е довело до западането им. Само 2% от инвестициите в цялата страна за последните 10 години са направени в Северна България", каза още организационният секретар на реформаторите.