Актуализацията пак не е на дневен ред

От ГЕРБ заявиха, че не са съгласни с протакането по бюджетните промени и няма да участват в повече заседания за тях

Провали се заседанието на трите парламентарни комисии, които трябваше тази вечер да одобрят промените в бюджета, предаде Нова ТВ. Така в крайна сметка утре актуализацията няма да влезе в пленарната зала.

В последните дни живот на 42-рото Народно събрание това беше поредното парламентарно заседание, пълно с изненади.

Преди всичко народните представители от ГЕРБ се изненадаха, че държавата ни е в състояние да изтегли до 3,5 млрд. лева заем. Оттам заявиха, че ще обмислят този размер и ще вземат решение утре.

"Получихме материалите за "големия" държавен бюджет, защото покрай тези 225 милиона се прави корекция за 3,5 милиарда, получихме ги в 14:30 часа", оправда се Петър Кънев от БСП.

"Докога така? До 31 декември? Провеждайте заседание, ние няма да участваме повече в тези заседания", заяви категорично Цецка Цачева.

Междувременно в проекта за редакция на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на Алиосман Имамов от ДПС изненадващо се появиха 100 милиона лева отгоре. Финансовият министър Петър Чобанов определи това като "техническа грешка".

Въпреки че според него не би имало проблем бюджетните промени да се гласуват следващата седмица, от ГЕРБ заявиха, че не са съгласни с това и няма да влизат в зала при тези обстоятелства.