Стара Загора утре: 17 юли

Мисия

16-07-2014, 18:24

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Времето:
Жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за 7 области в страната за утре, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Там се очаква валежите през денонощието да достигнат количества между 15 и 35 л/кв.м.
До полунощ на места все още ще превалява дъжд. След полунощ облачността временно ще намалее. В сутрешните часове ще има и слънце. По-късно ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, на места с гръмотевици. Повече ще са валежите в следобедните часове и преди полунощ, и в Северна България и планините. Температурите ще останат без съществена промяна, максималните ще са между 25° и 30°.

Предстоящо:
Проходът на Републиката (Хаинбоаз) ще бъде отворен за движение в четвъртък, 17 юли, обявиха от Областна администрация – Велико Търново.

17.00 ч. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие новата детска площадка до Детска градина №3 Ян Бибиян. Площадката е на стойност над 20 000 лв. и е дарение за децата на Стара Загора от фирма "Екоколект".

17.30 ч. Архитектурен комплекс „Музей на религиите". Откриване на изложба „Народно приложно изкуство от град Кечкемет”. Тя се организира съвместно с Унгарския културен институт в София.

19,00 Бирхалето - ТHE MANIACS LIVE - БГ, ПОП , РОК и РЕТРО на живо. Вход Свободен

Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина"
10:00 ч. – 10:15 ч. „Кой съм аз...? Коя си ти...?" – интерактивни игри и упражнения
10:15 ч. – 11:00 ч. „Оказване на първата помощ на бедстващи диви животни '' – гостуват Зелени балкани – Стара Загора, д-р Клисурова
11:00 ч. – 11:30 ч. „Полицейско оборудване" – гостува РПУ Стара Загора
11:30 ч. – 12:30 ч. Работа по проекти: „Час по България"
• „Черно море" – мултимедийна презентация
• „Легенда за..." – запознаване на децата с различни легенди за произхода на имената на някои известни български географски местности.
• „По картата на България" – игра-състезание
• „И замириса на море" - кръстословица