Чиликов: В Ботев са разконцентрирани, трябва да ги вдигнем

Не познавам отбора на Санкт Пьолтен, нужна ни е чиста победа, смята новият помощник-треньор

Легендата на бургаския футбол Георги Чиликов говори пред Sportonline.bg за новата си длъжност като помощник- треньор на Вили Вуцов в Ботев(Пд).

Бившият център-нападател обясни защо е напуснал Черноморец и как е приел предложението да се присъедини в този труден момент към треньорското ръководство на „канарчетата“.

„Като кореняк бургазлия желанието ми бе да си остана в Бургас, но виждате какво става с бургаския футбол и конкретно с Черноморец и Нефтохимик. Свикнал съм да работя в по-трудни условия и приех предложението на Вили Вуцов да помогна на Ботев като част от неговия екип. Още не съм подписал контракта, но и това ще стане. На първо време ще бъде за една година“,сподели Чиликов.

„В момента играчите на Ботев са доста разконцентрирани от събитията, които се случват в отбора и трябва да ги вдигнем не само за мача от Лига Европа с австрийския Санкт Пьолтен, а и за предстоящия шампионат. Отборът трябва да защити името си на водещ клуб в „А“ група“, заяви още Чиликов.

„Конкретно за мача със Санкт Пьолтен трябва да се възползваме от домакинството в първата среща и да вземем чиста победа преди реванша в Австрия“, допълни той.