Работещите в „Автомагистрали – Черно море” са готови на крайни действия

Протестиращите искат среща с или с Десислава Терзиева, или с Петър Чобанов за да разрешат проблема

Работниците и служителите от „Автомагистрали – Черно море” АД продължават протеста си на пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус”.


Те блокират пътното съоръжение вече повече от час и настояват министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева или министърът на финансите Петър Чобанов да отидат на място и да търсят решение на проблема с дължимите, но неизплатени към настоящия момент работни заплати.


Днес при протеста на работниците и служителите от „Автомагистрали – Черно море” АД бяха блокирани пътищата към Варна, Русе и Търговище, където се образуваха километрични опашки от автомобили. Протестиращите настояват за спешни действия, тъй като социалното напрежение ексалира и те вече са готови на крайни действия, за да защитят заплатите си и работните си места.


Синдикалната организация на КНСБ в дружеството днес е депозирала уведомление за провеждане на синдикални и граждански протестни действия до края на месец юли на същия пътен възел.


Напомняме, че недоволството на работниците и служителите от „Автомагистрали – Черно море” АД е провокирано от факта, че близо 12 млн. лв. трябваше да бъдат преведени на дружеството от АПИ и с част от тях да бъдат изплатени дължимите на близо 1000 души работни заплати за май и юни 2014 г.


Работещите в дружеството запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване на заработените суми.