Най-пикантните суеверия за различните професии!

Ако искаш спокойна нощна смяна, не прави секс предишната вечер

Телевизионните водещи не се смеят преди предаване, за да не ги настигне лошият късмет. Преди първото си представление всеки актьор се опитва да се промъкне в гримьорната на примадоната на театъра, за да бъде ролята му успешна.

Музикантите смятат, че ако преди да излязат на сцената, изпуснат нотите си, а ще свирят това произведение за пръв път, трябва да седнат върху тях. Преди концерт музикантът не показва нотите си на никого.

Всеки от музикантите си има щастлив парфюм и дреха. Диригентската пръчица е един от мистичните предмети и ако тя падне преди концерт, ще се случи нещо лошо.

Собствениците на магазини предпочитат да взимат пари от клиентите си с дясната ръка, а да връщат ресто само с лявата ръка.

Фризьорите никога не си подстригват сами косата, защото смятат, че това ще им донесе нещастие, а също така не подстригват мъжете и приятелите си.

Професионалните шофьори смятат, че ако пътуват на дълъг път без инструменти за ремонт, те задължително ще им потрябват. Една от най-страшните поличби в шофьорските среди е да прегазиш куче. Смята се, че духът му ще предизвиква следващи аварии с автомобила.

Професионалните готвачи не допускат оставянето на неизмити чинии и съдове за през нощта – смята се, че в кухнята ще се възцари лошия късмет. Да се остави на масата празен тиган носи нещастие.


Всички знаят, че хората с творчески професии са изключително суеверни. При тях има цяла азбука на суеверието: върху падналия сценарий задължително трябва да седнеш, в гримьорната се влиза с десния крак, на репетиция никога не се казва последната реплика от пиесата и т. н.

Моряците никога не сочат към отплаващ кораб- смята се, че ако се сочи към него, той няма да се върне. Но смятат за добър знак да се сочи в посока към пристанището.

Пожарникарите винаги чистят ботушите си у дома- като предпазна мярка срещу пожари. Ако по време на път към пожар котка мине пред колата- завъртат шлемовете си на обратно.

Сред лекарите има едно пикантно суеверие- ако искаш спокойна нощна смяна, не прави секс предишната вечер. По същата причина някои лекари никога не се съгласяват да си разменят смените.

Суеверните хирурзи пък не правят сложни операции в понеделник и петък. Ако по време на операция падне инструмент, той не се вдига веднага от земята, а първо се настъпва.

Сапоьорите нямат навика да казват довиждане, преди да отидат на обект и избягват старателно думата „последен".

Майсторите- готвачи никога не си подават нож от ръка в ръка- смята се, че това е знак, че ястието ще е пресолено. Изобщо те имат особено отношение към ножа- повечето корифеи на кухнята носят собствени, дори когато в заведението, където работят, има най-пълния арсенал от прибори. Пилотите не се снимат преди полет.
Сред суеверните професии място имат и политиците- вярват в магията на числата и смятат 13 за сигурен знак, че няма да спечелят. И действително избори никога не са били печелени от партия, която се е оказала под номер 13 в бюлетините. Други пък почукват на стола си, преди да седнат- сигурен знак за дълголетие в политиката. Със същата надежда има такива, които държат дръжката на вратата малко по-дълго от обикновено преди важни заседания. Най-суеверни на света обаче са космонавтите. Известно е, че Сергей Каральов сменял датите, определени за излитане, ако се падат в понеделник. Това останало като почти официален „нестартов" ден за космически полети. В руската космонавтика пък по неизвестни причини на всички ракети пишат името „Таня".