Разплаках се, когато слушах, че Костов ще изправи на крака КТБ

Райдовски: Идеята на банковата криза у нас бе да се отстрани Цветан Василев

Аз се разплаках, когато слушах намеренията на Иван Костов да изправи на крака КТБ, да я стабилизира и как е успял да оправи България. След това разбрах, че цената на загрижеността му е депозит 1 млн. След това слушах и Сашо Донев и той загрижен за депозитите на хората и съвсем се разстроих.Това заяви ексшефът на пресслужбата на Жан Виденов Красимир Райдовски в сутрешния блок на БТВ.

Според него идеята на банковата криза у нас при КТБ е била да се отстрани Цветан Василев и да му вземат банката. Партньорите са се скарали за много пари. Василев, постъпвайки отговорно към банката, е започнал да си събира кредитите, което е разгневило Пеевски.

Той коментира и предположенията на експерта от финансовия надзор, че на БНБ е била предоставена невярна информация за одита на КТБ. Достоверна информация се придобива не само с документи, а и с показания на живи хора. В България държавността в последните години отиде на кино. Държава България отдавна няма. Партийното обезпечаване е било по времето на три правителства.

Банковата криза по времето на Виденов беше предизвикана от поведението на мажоритарните собственици, които си раздадоха помежду си кредити, допълни той.

Парите и стремежът за лично облагодетелстване са по-силни от всичко. Не забравяйте кой създаде ДПС, както и това, че те участват във властта. Райдовски призова да не се забравя заветът на Андрей Луканов в БСП. Той увери, че той се следва и сега в партията.

Според него Андрей Луканов и Александър Лилов са оставили това наследство на партията с помощта на ДС. Човекът, който управляваше потока на парите от контрабандните канали е Христо Бисеров, а сега никой не знае къде е той.

БСП не е това което беше. След като партията се съхрани след 1997 г. никога няма да може да се разбие, но тя отдавна не изпълнява обещанията си към избирателите, смята Райдовски.

ДПС ще продължи да съществува. Доган доказа, че е най-устойчивият политик в страната. Той е продукт на държавна сигурност. За разлика от много други Жан Виденов няма гузна съвест. Той е добре, преподава в Пловдив и вече е доктор, завърши Райдовски.