В Приморско след потопа е страшно!

До града се стига само с високопроходима техника

Положението в Приморско е страшно. Има няколко километрични участъка след Равадиново в посока Приморско, където река Ропотамо е заляла пътя. Височината на водата надхвърля метър, предаде Нова телевизия.

Заради обилните валежи тази сутрин в община Приморско  е обявено бедствено положение. От 6 ч. сутринта заседава Кризисен щаб.

Прелели са реките Ропотамо и Дяволска. Затворен е пътят преди лонгоса около река Ропотамо, тъй като има много паднали и изкоренени дървета вследствие на силната гръмотевична буря през нощта.

Затворени са и обходните пътища през Равадиново. До Приморско може да се стигне единствено с високопроходима техника. Залята е и цялата централна част на Приморско. Има обърнали се автобуси, които са препречили движението по обходните маршрути.

Никъде няма нито полиция, нито жандармерия, нито някаква държавна институция, която да указва на шофьорите, че не трябва да продължават в посока Приморско.

От вторник вечерта са постъпили над 65 сигнала от граждани за наводнени приземни етажи, къщи и хотели заради бурята. „Имаше сигнали за бедстващи хора, но те вече са осигурени и към настоящия момент само един човек в района на село Веселие остава да бъде изваден от ситуацията, в която се намира“, обясни кметът на Приморско Димитър Германов. Няма информация за евакуирани туристи.