Дневният център „Светове“ към фондация „Светът на Мария“ обявява Ден на отворените врати

16 юли от 11.00 до 15.00 часа в столичния квартал „Гоце Делчев“

Година след откриването си Дневният център „Светове“ към фондация „Светът на Мария“ обявява Ден на отворени врати на 16 юли, по време на което ще бъде представена дейността на центъра, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Първият за тази година Ден на отворените врати в дневния ни център е утре, 16 юли от 11.00 до 15.00 часа в столичния квартал „Гоце Делчев“ на ул. „Рикардо Вакарини“ № 8. На същата дата, като част от Дневния център, ще отвори врати и единственото в София „Защитено кафене“, където ще се предлагат домашно приготвени кроасани, сандвичи, ароматно кафе, домашна цитронада.

Денят на отворените врати се организира в рамките на Проект „Развитие на иновативния потенциал на София, чрез насърчаване участието на хората с интелектуални затруднения в икономическия, социален и културен живот на столицата“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа, 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.