Диетите с кефир зареждат организма с минералите калций, калий и фосфор

Първите 3 дни са най-тежки

Диетите с кефир обещават и постигат много добри резултати за кратко време. Просто защото са доста екстремни. Затова, преди да започнете диета с кефир, консултирайте се с лекар. Диетите с кефир са напълно несъвместими със заболявания като гастрит и язва и могат много да навредят, ако страдате от подобно заболяване, пише Розали.

Диетите с кефир зареждат организма с минералите калций, калий и фосфор. Благоприятстват за доброто здраве на очите, храносмилателната система и свежия вид на кожата. Основната причина за това са високите нива на витамин А в напитката. Редица изследвания показват, че диетите с кефир помагат на хора, страдащи от депресия и подложени на силен стрес.

Диетите с кефир дават бързи резултати и изчистват организма от токсините. Тайната на диетите с кефир е в ниския прием на калории

При 9-дневната диета с кефир всеки ден трябва да приемате поне по 1.5 л. кефир с масленост 1%. Първите 3 дни са най-тежки, защото тялото ви трудно ще се нагоди на режима. Добре е няколко дни преди да започнете диетата да отстраните по-тежките храни от менюто си – най-вече хляб, свинско месо, всякакви пържени храни и сладкиши. Диетата включва също плодове и зеленчуци, както и пилешко, телешко и риба. Важно условие за 9-дневната диета с кефир е да не смесвате плодовете и зеленчуците в един ден. Най-подходящите плодове са диня и ябълки, задължително избягвайте банани и грозде, защото са твърде калорични.