16 юли: Храна за душата

Хороскоп

15-07-2014, 19:00

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

14-20 юли: Потенциали и възможности

Слънце в Рак, Луна в Риби. Астрологична картина на деня

Сряда ни предлага да се концентрираме по скоро в духовното си развитие и личното си усъвършенстване, отколкото в активни, целящи конкретен резултат дейности. Мнозина ще забележат у себе си явен стремеж към света на фантазиите, свръхестественото и и сетивните възприятия. Ако грешки и провалени срещи внезапно ви предоставят малко свободно време, не се ядосвайте за проваления график. Посветете го на почивка и съзерцание, посетете галерия или музикален магазин, или просто поседнете на пейка в парка и нахранете душата си.

Денят е изключително благоприятен за медитация и работа с интуицията. На практика това ще се окажат единствените наистина ефективни дейности днес, тъй като за всичко друго ще ни липсват необходимите внимание и концентрация. В първата половина на деня все пак съществуват малки шансове да се вземем в ръце и да придвижим някои организационни и делови въпроси. В следобедните часове вероятно ще ни липсва желание да се занимаваме с каквото и да било, освен с теми и въпроси от съвсем интимно лично естество. Едни ще търсят, а други ще предлагат състрадание и съчувствие, което ще създава рядко срещана напоследък атмосфера на взаимност и душевна близост. Интуицията днес може да ви посочи с кого и как ви свързват тънките нишки на съдбата.

Работа и бизнес
Би било прекрасно ако днес можете да си вземете почивен ден и изцяло се оттеглите от активния делови живот. Работата изискваща внимание и концентрация в такъв ден ще поражда много напрежение при липса на какъвто и да било напредък, да не говорим за грешките и пропуските допуснати поради разсеяност и невнимание. Разумно ще бъде да я отложите за четвъртък и петък, а днес да се заемете със съвсем незначителни, рутинни дела. Изключение правят представителите на творческите професии изискващи въображение и интуиция, които ще се радват на вдъхновение и подем.

Здраве, хранене и красота
Оставете на интуицията да ви насочи към онова което е полезно за вас. Обезателно се вслушайте в нуждите и желанията на организма си - сега той може да ви насочи към храна, която обичайно не присъства в менюто ви. Ако това се случи, задължително го вземете под внимание.

Денят е идеален за подстригване на изтънелите връхчета на косата, оформяне на ноктите и епилация. Химически оформените къдрици ще запазят формата си за дълго. Ако косата ви е естествено чуплива то подстригването ще оформи плавни къдрици, а косата ви ще придобие допълнителен блясък и обем. Ако обаче сте с прави и тънки коси, отложете посещението във фризьорски салон за друг ден.