Работниците на "Автомагистрали - Черно море" отново излизат на протест

1000 души не са получавали заплати вече два месеца


Работещите в „Автомагистрали – Черно море” АД и днес излизат на протест, съобщава КНСБ. Причината е, че в утрешния дневен ред на заседанието на Министерски съвет не е включена точка във връзка с изплащането от страна на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) на 12 млн. лв. за изпълнението на участъка от Автомагистрала „Хемус”.


Председателят на синдикалната организация на КНСБ при „Автомагистрали – Черно море” АД Господин Янков вече е изпратил официално искане до министър-председателя на Република България Пламен Орешарски и до министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. В него се настоява министър Десислава Терзиева да изпълни поетия си ангажимент и на заседанието на Министерски съвет на 16 юли 2014 г. да се гласуват целевите средства за извършените работи от пътните строители от началото на 2014 г. до момента.


„В няколко поредни заседания ни бе обещавано, че това ще се случи, но винаги бяхме лъгани. Нямаме отговор от никоя институция, до която сме писали, дали целевите средства ще бъдат осигурени, за да може да гарантираме заплатите за май и юни на близо 1000 души колектив”, се казва още в искането.


Работещите в „Автомагистрали – Черно море” АД запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване от страна на АПИ на заработените суми и изплащане на заплатите за въпросните месеци.