Жени рушат стереотипи с кампания за космати крака

Клубът на дамите с космати крака, на които им е писнала епилацията, набира популярност в мрежата и хиляди снимки на женски избуели крайници се изпращат в социалните мрежи, предаде БТА.

В портала tumblr.com има специален раздел, в който  потребителките са призовани да постват свои снимки с космати прасци, като е открит и форум за оборване на общоприетите клишета за красотата. Общият лозунг, обединяващ жените, които се противопоставят на обезкосмяването, е: "Жени от всички страни, обединявайте се срещу бръснарското ножче!!"
На специална почит се радват дамите с червенокосо окосмяване. Много от участничките в клуба се чувстват освободени, изпращайки своите фотоси. "Вече не се срамуваме от естественото си окосмяване", пишат мнозина в своите постове.
Във Фейсбук жените с космати крака се събират на страницата WANG /The Women Against Non-Essential Grooming/, наброяваща 1 405 потребителки. Те се борят за еднакви норми за красота за двата поля и за пълна автономия на тялото, извън социалните клишета.